Menu
Slager

Slagerij Gerritsen

De slagers van Slagerij Gerritsen willen kwaliteitsvlees leveren voor een goede prijs. Ons vlees komt van wroetvarkens en Blonde d’Aquitaine runderen die in Nederland geboren en getogen zijn. Omdat wij weten waar het vlees vandaan komt, kunnen wij een goede kwaliteit garanderen.

Wij staan in de hele regio en zelfs ver daarbuiten bekend om onze lekkere worst. Fijne en grove verse worst, metworst en rookworst maken we in onze eigen keuken. 90% Van de vleeswaren in onze winkel in Didam bereiden we zelf volgens ambachtelijk receptuur, net als onze soepen en stamppotten.

Bij ons in de winkel krijgt u goed advies en is het altijd ouderwets gezellig. Wij nemen graag de tijd voor onze klanten. Vaak worden er hele gesprekken gevoerd en dat gaat niet eens altijd over vlees ;-).

Specialiteiten

We maken het u graag gemakkelijk en daarom hebben we een uitgebreid assortiment soepen, stamppotten en andere kant-en-klaarmaaltijden. Sommige toppers zijn het hele jaar verkrijgbaar, andere zijn seizoensgebonden. Alles is ambachtelijk gemaakt in onze eigen keuken! De stamppotten en soepen verpakken en pasteuriseren wij, zodat deze zeker wel 8 weken houdbaar zijn. Zonder invriezen geniet u nog meer van een verse soep of stamppot!

Als u een feestje te vieren heeft, zijn wij graag van de partij. Om het cadeau te verzorgen voor een Sarah of Abraham bijvoorbeeld. Wij maken mooie creaties van lekkernijen voor het feestvarken. Bij ons bestelt u ook de lekkerste salades, feestelijk opgemaakt en zo luxe als u zelf wilt. Of wij helpen u met een (stamppotten)buffet, dat u thuis zo kunt serveren. Bij creatief tafelen vindt u nog andere mogelijkheden.

heerlijke-vlees-sara heerlijke-vlees-abraham

Naast deze specialiteiten behoren ook rundvlees, varkensvlees, verse worst en vleeswaren tot onze producten!

Tips van de slager

  • Malse biefstuk: Haal de biefstuk zo’n drie uur voor het bakken uit de koelkast. Strooi grof zeezout en vers gemalen peper op de biefstuk. Laat roomboter en/of margarine in de pan bruin worden en bak de biefstuk exact 2 minuten aan elke kant. Laat de biefstuk ondertussen een beetje door de pan dansen. Draai het vuur uit en laat de biefstuk nog 2 minuten rusten.
  • Gebraden verse worst: Smelt margarine tot deze iets bruin begint te kleuren en schroei de verse worst aan beide kanten dicht. Pas wel op dat u de boter niet te heet laat worden, want dan kan het vel van de worst knappen! Doe het deksel half op de pan en laat de worst zo’n 20 minuten zachtjes pruttelen. Wilt u er ook een lekkere jus bij? Doe dan een beetje kokend water bij het vlees in de braadpan, voordat het deksel erop gaat.
  • Oma’s draadjesvlees: Doe flink wat margarine en/of roomboter in de pan. Bestrooi een malse riblap met zout en peper. Als de boter bruin geworden is, braad dan het vlees aan beide kanten mooi bruin.  Haal het dan even uit de pan en voeg wat warm water aan de boter toe. Draai het gas laag, leg het vlees terug en laat het zo’n 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen, met het deksel op de pan.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Openingstijden

Kijk voor de actuele openingstijden op de website.

Contactgegevens

Slagerij Gerritsen
Onder de Toren 2
6942 AM Didam
0316 – 221294
info@slagerijgerritsen.nl
www.slagerijgerritsen.nl